ZUPA POMIDOROWA

Kto z nas nie lubi tradycyjnej pomidorówki? Dzisiaj mamy prosty przepis na pożywną i smaczną zupę pomidorową, która trzyma kalorie pod kontrolą

CZAS NA LEKKĄ ZUPE POMIDOROWĄ

Przygotuj:

  • ½ kg pomidorów
  • 2 udka kurczaka bez skóry
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu
  • sól, pieprz do smaku
  • jogurt naturalny
  • 1 torebka ryżu brązowego

No to gotujemy

Zdejmij koniecznie skórę z udek, warzywa obierz. Do garnka z zimną wodą włóż mięso, warzywa, listki laurowe, ziarna pieprzu, ziele angielskie i podprażoną na ogniu cebulę. Gotować ok. 1h. Pomidory sparz, wrzucić do blendera, posolić, popieprzyć i dodać jedną marchewkę teraz czas na miksowanie. Z ugotowanego wywaru wyjmij mięso i warzywa, dodaj domowy przecier pomidorowy. Podawaj z łyżką jogurtu i brązowym ryżem.

Porcja tradycyjnej zupy pomidorowej ma 225 kcal, nasza wersja 182 kcal.

* przygotowano na podstawie rewolucje na talerzu 
Be Sociable, Share!
Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania główne, Odżywianie, Zupy i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.