SPAGETTI A’LA BOLOGNE

Dzisiaj szybkie i lubiane danie obiadowe w stylu light SPAGETTI A’LA BOLOGNE

Przygotuj:

  • 200 g razowego spaghetti
  • 200 g mielonego udźca z indyka
  • 1 marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 mała puszka pomidorów
  • pół cebuli
  • oliwa
  • świeże oregano
  • sól i pieprz

Przygotowania
Pokroić cebulę, czosnek i seler naciowy, zetrzeć marchew. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, chwilę podsmażyć, tak by oliwa nabrała smaku czosnku, a następnie wyjąć go z oliwy. Na oliwę wrzucić warzywa i mięso. Przyprawić sola i pieprzem podsmażyć cały czas dobrze mieszając. Do mięsa z warzywami dodać pomidory z puszki, wymieszać i dusić przez 15 minut. Pod koniec, dodać liście świeżego oregano. Do wrzątku wrzucić makaron. Ugotować i odcedzić. Wymieszać w garnku makaron z sosem. Wyłożyć kopczyk na talerz, posypać świeżymi listkami oregano.
Tradycyjne danie liczy 700 kcal, nasza wersja 280 kcal

Be Sociable, Share!
Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania główne, Dania na kolacje. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.