SCHAB W PANIERCE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ

Co powiesz na polskiego Schabowego ? SPRAWDŹ ile kalorii można zaoszczędzić!

Zapraszam do gotowania

Przygotuj na schabowe:

  • 2 kotlety
  • 4 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • białko z jajka
  • 4 ziemniaki
  • oliwa
  • świeży rozmaryn pieprz i sól

Przygotuj na surówkę:

  • 200g kiszonej kapusty
  • 1/4 małej czerwonej cebuli
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka pokrojonych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oleju orzechowego
  • garść żurawiny
  • sól i pieprz

Ziemniaki pokroić na ćwiartki, ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować oliwą, posypać rozmarynem. Popieprzyć i posolić. Kotlety delikatnie rozbić przez folię, przyprawić solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym białku i zmielonym siemieniu lnianym, następnie ułożyć na posmarowanej oliwą kratce do pieczenia. Ziemniaki wstawić na dół piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach wsunąć do piekarnika na środkową szynę kotlety na kratce. Piec jeszcze przez 15 minut w termoobiegu.
Kapustę przesiekać, pokroić cebulę, zetrzeć gruszkę i dodać żurawinę. Dodać olej, orzechy, sól i pieprz, wymieszać.
Porcja tradycyjnego kotleta schabowego  920 kcal naszej wersji 500 kcal

* przygotowano na podstawie rewolucje na talerzu

Be Sociable, Share!
Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania główne i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.