CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI

Dla osób przepadających za ciastem mamy dziś prostą, smaczną i niskokaloryczną wersje ciasta drożdżowego z owocami na każdą okazję. Zapraszam Cię na CIASTO drożdżowe z owocami

Przygotuj:

  • 1 paczka suchych drożdży (7 g)
  • 300 g przesianej pszennej mąki z pełnego przemiału
  • 100 g przesianej pszennej mąki typ 500
  • 100 ml ciepłej wody
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1 banan
  • 10 namoczonych moreli
  • 150 g jagód

Mąkę i drożdże wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej rzepakowy i miód. Wyrobić. Zmiksować banana i namoczone morele. Dodać do ciasta i ponownie dobrze wyrobić. Wsypać jagody i zagnieść delikatnie. Wyłożyć do formy i zostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1h.

Porcja tradycyjnego ciasta 350 kcal, naszej wersji 250 kcal

Napisz jak Ci smakowało

*Przygotowano na podstawie rewolucje na talerzu

Be Sociable, Share!
Ten wpis został opublikowany w kategorii ciasta, desery i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz